Tijdens deze editie van de Duurzame Huizendag stellen liefst 6 (!) buurtgenoten in de Noorderplantsoenbuurt hun huis open om je te vertellen en te laten zien welke maatregelen zij hebben genomen om huis en/of tuin te verduurzamen en energie te besparen.

Voel het comfort van een goed geïsoleerd huis en vloerverwarming. Zie hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor je huis én elektrische auto. Ontdek verschillende typen warmtepompen. Bekijk tuinen waar waar het regenwater goed weg kan, vogels en kleine beestjes zich thuis voelen en je domweg gelukkig wordt van het groen. Ontvang tips en ervaringen van bewoners die je graag alles vertellen over de kosten van de verduurzaming, de lage energierekening en hun ervaringen met de installatiebedrijven met wie zij werken.

Meld je wel van tevoren aan om jouw bezoek te reserveren.

OM AAN TE MELDEN, klik hier

Buurtprogramma

  • Groenste Buurt Noorderplantsoen zorgt voor energiecoaches bij alle woningen die meedoen in de buurt. Ook is energiecoach Bernt ter plaatse in buurtcafé De Moesker (het nieuwe café op de hoek van de Tuinbouwstraat en Moesstraat, tegenover de apotheek). We vertellen je meer over onze plannen. Een tipje van de sluier? Binnenkort gaan we met ‘conciërges’ de buurt in om bewoners direct te helpen in woord en daad met energiebesparing. Nog even nakletsen of nóg meer kennis opdoen? Dan ben je na afloop van harte welkom om na te praten in de café De Moesker waar ook de huizen-deelnemers uit de buurt zich verzamelen