Even voorstellen

Bestuur

Harry van Ommen

Harry van Ommen

Voorzitter

Hi, mijn naam is Harry van Ommen maak deel uit van het Groenste Buurt Team. Vergroenen van onze mooie noorderplantsoenbuurt vind ik belangrijk. een mooie groene en duurzame buurt waar we met elkaar fijn kunnen leven. Mijn bijdrage is zorgen dat we de juiste kennis en ervaring opbouwen naar een meer duurzame samenleving. Stap voor stap verduurzamen Greetje en ik ons huis in de Tuinbouwstraat waar we met veel plezier wonen.

Rik van Haalen

Rik van Haalen

Penningmeester

Hallo, ik ben Rik van Haalen. Samen met mijn vriendin wandel ik elke werkdag met plezier door de Noorderplantsoenbuurt. Hier genieten we van de buurt en de natuur. Verduurzamen vind ik belangrijk voor de toekomst, daarom zet ik mij graag in voor de Groenste Buurt. Als penningmeester van de Groenste Buurt help ik mee aan een duurzaam bestaan. Op dit moment zijn we aan het oriënteren welke mogelijke verduurzaming(en) wij nog kunnen toepassen in ons huis uit 1914. Wellicht spreken we elkaar hierover bij een volgenden ALV!

Erica Mosch

Secretaris

Ik ben Erica Mosch, secretaris van de Groenste Buurt en lid van de werkgroep Groen. Ik vind het belangrijk dat we zo veel mogelijk doen om verdere klimaatverandering te voorkomen. In ons huis proberen we dat te doen met behoud van de oude elementen, zo hebben we onze  glas in lood ramen in dubbel glas laten zetten. Ook vind ik het belangrijk ons zo goed als mogelijk voor te bereiden op de klimaatverandering. Hiervoor hebben we een grote regenwatertank in onze tuin laten ingraven, in droge perioden hebben we zo voldoende water voor onze tuin. Ik ben benieuwd wat de buurtgenoten allemaal doen, de Groenste Buurt is voor mij een prachtig initiatief om van elkaar te leren!

Thomas Wielema

Thomas Wielema

Mijn naam is Thomas Wielema en ben als bestuurslid van de Groenste Buurt aanspreekpunt voor de werkgroep Groen, tevens ben ik de wijkklimaatambassadeur voor de Noorderplantsoen buurt. Namens de Groenste buurt zit ik in overlegorganen met andere energiecoöperaties. Vanuit ons wijkenergieplan gaan we dit jaar werken aan het opzetten van een groep van straatambassadeurs voor verduurzaming en/of vergroening. Bij ons thuis zijn enkele jaren geleden 10 zonnepanelen geplaatst, gevolgd door een hybride warmtepomp, kierdichting, HR++ isolatieglas en als laatste vloerisolatie, met als resultaat een aanzienlijke reductie van het gasverbruik.

Tris van der Wal

Tris van der Wal

Ik woon zo’n 30 jaar in de Noorderplantsoenbuurt en ben lid van het Groenste Buurt Team. Door mijn baan in het werkveld van de energietransitie ben ik bovengemiddeld geïnteresseerd (geraakt) in duurzaamheid. Mijn duurzame acties, ik geef het toe, zijn opportunistisch ingegeven. Bij de vervanging van ons dak liet ik het gelijktijdig isoleren. Later gaf ik mijn auto op en ik gebruik nu de fiets en zo nodig een deel-auto. Via de aardbevingsschadevergoeding kon ik zonnepanelen op m’n dak laten aanbrengen, en op mijn garage liet ik met gemeentesubsidie een groen dak aanleggen. De volgende stap? Wie weet, van het gas af…

Techniekteam

Johan Oord

Johan Oord

Energiecoach

Hans van Ulsen

Hans van Ulsen

Energiecoach

Ik ben Hans van Ulsen, actief lid van de Groenste Buurt en zet mij in als wijkenergiecoach om mensen te steunen bij hun beslissingen om hun huis duurzamer te maken, minder energie te verbruiken en goed te zijn voor de eigen portemonnee. Ik ben zelf mijn huis stap voor stap aan het verbeteren (HR++ glas, isolatie, zonnepanelen). De laatste stap was vloerisolatie (50 cm. schuimbeton) en daarop vloerverwarming. Dat is ook comfort.

Hans Ottelé

Hans Ottelé

Energiecoach

Ik ben Hans Ottelé. Ik zoek de juiste balans tussen comfort, energiebesparende
maatregelen en energiekosten. Dat is voor ieder huis en elke bewoner anders. Ik wil bij
deze afweging graag een steentje bijdragen. Zelf woon ik al meer dan 30 jaar in een
huis van rond 1920 in de Tuinbouwstraat. Dat is een huis met veel uitdagingen om de
juiste balans te vinden. De laatste tijd gaat dat een beetje ten koste van het comfort.
We hebben al zonnepanelen en een moderne cv-ketel. Vloerverwarming, muurisolatie en
een warmtepomp staan op de verlanglijst.

Joan Quarles van Ufford

Joan Quarles van Ufford

Energiecoach

Bern Bramsleven

Bern Bramsleven

Energiecoach

Thomas Wielema

Thomas Wielema

Coördinator