Even voorstellen

Bestuur

Harry van Ommen

Harry van Ommen

Voorzitter

Hi, mijn naam is Harry van Ommen maak deel uit van het Groenste Buurt Team. Vergroenen van onze mooie noorderplantsoenbuurt vind ik belangrijk. een mooie groene en duurzame buurt waar we met elkaar fijn kunnen leven. Mijn bijdrage is zorgen dat we de juiste kennis en ervaring opbouwen naar een meer duurzame samenleving. Stap voor stap verduurzamen Greetje en ik ons huis in de Tuinbouwstraat waar we met veel plezier wonen.

Rik van Haalen

Rik van Haalen

Penningmeester

Hallo, ik ben Rik van Haalen. Samen met mijn vriendin wandel ik elke werkdag met plezier door de Noorderplantsoenbuurt. Hier genieten we van de buurt en de natuur. Verduurzamen vind ik belangrijk voor de toekomst, daarom zet ik mij graag in voor de Groenste Buurt. Als penningmeester van de Groenste Buurt help ik mee aan een duurzaam bestaan. Op dit moment zijn we aan het oriënteren welke mogelijke verduurzaming(en) wij nog kunnen toepassen in ons huis uit 1914. Wellicht spreken we elkaar hierover bij een volgenden ALV!

Niels Tempel

Niels Tempel

Secretaris

Over mij

Thomas Wielema

Thomas Wielema

Mijn naam is Thomas Wielema en ik zet mij als bestuurlid in bij de Groenste Buurt team en bij de techniek werkgroep. In mijn dagelijkse leven hou ik mij als innovatie manager bezig met het verduurzaamheids doelstellingen. Bij ons thuis zijn enkele jaren geleden al zonnepanelen geplaatst, gevolgd door een hybride warmtepomp, kierdichting en HR++ isolatieglas.
Henderikus Kamerling,

Henderikus Kamerling,

Ik ben Henderikus Kamerling,  woon zowel in Duitsland (dichtbij Hamburg) als ook (sinds 2012) in de Plantsoenbuurt. Vanaf 2014 ben ik lid van de Groenste buurt en interesseer me vooral voor  activiteiten met een duurzaamheidsimpact voor onze buurt en natuurlijk voor onze hele leefomgeving. Wij hebben bij beide woningen zonnepanelen op het dak, overwegend hr++ isolatieglas en vloerisolatie.
Als econoom heb ik meer dan 30 jaar in de industrie gewerkt en heb mij o.a. aldaar beziggehouden met energiebesparende maatregelen (o.a. warmtekraftkoppeling, optimalisatie van koelcellen etc.).

Wouter Marchand

Wouter Marchand

Ik ben Wouter Marchand, sinds 2010 woon ik in de Zwarteweg. Eerst met mijn vriendin Sietske. Zij is inmiddels mijn vrouw en we hebben twee kinderen, Eefke (7) en Jonne (5). We hebben het huis dus een beetje met ons mee laten groeien, zodat we nu allemaal een slaapkamertje hebben en er ook nog thuis gewerkt kan worden. 

Rondom energietransitie en duurzaamheid hangt nogal eens een chagrijnige sfeer, dat het moeilijk, duur en onvoldoende zou zijn. Het fijne van de Groenste Buurt vind ik de kracht van samen. Als buurt samen puzzeltjes oplossen, goede en slechte ervaringen uitwisselen en zo verder komen. Ik hoop en verwacht dat dat steeds meer buurtgenoten inspireert om ook mee te doen.

Tris van der Wal

Tris van der Wal

Ik woon bijna 30 jaar in de Noorderplantsoenbuurt en houd me sinds kort bezig met de communicatie van de Groenste Buurt. Door mijn baan in het werkveld van de energietransitie ben ik bovengemiddeld geïnteresseerd (geraakt) in duurzaamheid. Mijn duurzame acties, ik geef het toe, zijn opportunistisch ingegeven. Bij de vervanging van ons dak liet ik het gelijktijdig isoleren. Later gaf ik mijn auto op (het moest en kon) en ik gebruik nu de fiets en zo nodig een deel-auto. Via de aardbevingsschadevergoeding kon ik zonnepanelen op m’n dak laten aanbrengen (ik betaal nu EUR 0,00 stroom!), en op mijn garage liet ik met gemeentesubsidie een groen dak aanleggen – gewoon, omdat het kon en omdat het goed is voor het plaatselijke klimaat, wateropvang en zo. De volgende stap? Wie weet, van het gas af…

Techniekteam

Naam

Naam

Functie

Over mij

Naam

Naam

Functie

Over mij

Naam

Naam

Functie

Over mij

Straatambassadeurs

Pagina onder constructie

Deze nieuwe website is nog in ontwikkeling en wordt de komende tijd steeds uitgebreid en gevuld met actuele informatie. Dus bezoek ons hier regelmatig om te ontdekken wat je kunt doen om je huis en je omgeving te ‘vergroenen’!