Ik wil besparen

Of je het nu doet voor het milieu, je portemonnee of ‘van het gas los’: alle energie die je niet gebruikt is al een besparing en een stap in de richting van jouw doel. Je bespaart dan energiekosten in je eigen portemonnee, maar ook energieproductie en dus CO2-uitstoot. Dat begint al bij ‘licht uit waar je niet bent’, de radiator uitschakelen in de logeerkamer of het vervangen van de reguliere lampen door LED-lampen.  En het maakt niet uit of je eigenaar of huurder van je woning bent.

Verder kun je energie besparen door te isoleren; gemakkelijke maatregelen voor lage kosten – denk aan kieren bij je voordeur en de ramen.

Nodig onze energiecoach uit voor advies en tips: dit zijn buurtgenoten die speciale training en kennis hebben gekregen, die de huizen in onze buurt kennen en die graag met hun -vrijblijvende, want tot niets verplicht!- adviezen (en in de winter met de warmtecamera) bij je langskomen. Je hoeft geen lid van de Groenste Buurt-coöperatie te zijn voor een afspraak en advies.

 

Let op: er zijn regelmatig subsidieregelingen voor energiebesparende maatregelen. Van het Rijk, of van de Gemeente. Informeer ernaar en doe je voordeel.

Er zijn vele websites met tips en adviezen over energiebesparen, we geven je een paar betrouwbare:

 

Doe een deelauto, dan bespaar je écht

Het is vastgesteld dat een auto in privé-bezit zo’n 95% van de tijd stilstaat… Ook als je overweegt om een 2e auto in jouw huishouden aan te schaffen, kan een deelauto een goed alternatief zijn.

Deelauto’s zijn inmiddels een bekend verschijnsel in drukke steden, maar ook in de buitengebieden waar de voorzieningen teruglopen, wordt de deelauto populair. Hoe dan ook, in de binnenstad van Groningen is de fiets de eerste optie voor eigen vervoer. Een abonnement op een deelauto kan dan een prima aanvulling zijn. En misschien ontdek je dat je niet eens een eigen auto nodig hebt! Of deel een auto met een aantal mensen via Snappcar.

Er zijn verschillende aanbieders van deelauto’s, soms zijn dat zelfs electrische auto’s – dan zit je helemaal snor met milieuvriendelijk vervoer. In onze Noorderplantsoenbuurt alleen al zijn zo’n 4 á 5 vaste standplaatsen van Greenwheels -en er zijn meer aanbieders. Probeer het maar eens uit.

Stuur ons een mail of vul het contactformulier in met de tekst: ‘Energiecoach aanvraag’. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.